Oto przepis na śniadanie, które nie pozostawia złudzeń – mamy upalne wakacje! Bowl śniadaniowy z musli i z owocami.
Dlaczego warto pamiętać o tym prostym sposobie na letnie śniadanie?
Po pierwsze, obfitość i różnorodność sezonowych owoców pozwala nam jeść śniadanie z tego przepisu często i nigdy się nim nie znudzić.
Po drugie, jest ciepło, czasami nawet gorąco, a to śniadanie jest kwintesencją zdrowego, sycącego, ale jednocześnie lekkiego i orzeźwiającego dania na dobry początek dnia.
Po trzecie, to śniadanie pod hasłem „zero gotowania!”, a każda osoba, która na co dzień (nawet z radością!) przygotowuje posiłki dla swoich bliskich, rozumie dlaczego to takie ważne, by podczas urlopu i upału minimalizować przebywanie w kuchni! 😉
Po czwarte, to jest śniadanie, które wyjdzie każdemu i w każdych okolicznościach – nawet dzieciakom pod namiotem!
SKŁADNIKI:
ulubiony wegański (lub tradycyjny) jogurtu, skyr, serek homogenizowany, serek wiejski itp.
ulubione musli
orzechy i pestki
ulubione owoce sezonowe
PRZYGOTOWANIE...
…to skomponowanie i wymieszanie w ulubiony sposób wszystkich składników. I gotowe! 😊
NEWSLETTER
Zapisz się na Newsletter EasyVege, by otrzymywać powiadomienia o nowych przepisach!
Podobał Ci się ten wpis?
Kliknij aby dodać ocenę!
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 3
Nikt jeszcze nie oceniał, wystaw pierwszą ocenę!
Bardzo mi przykro, że mój wpis się Tobie nie podobał!
Bezglutenowy i wegański jagielnik czekoladowy z wiśniami.
Następny przepis
Letnia tarta jogurtowa z owocami – łatwe, szybkie, wakacyjne ciasto.
×
NEWSLETTER
Jeśli chcesz otrzymywać ode mnie powiadomienia o nowych przepisach, zapisz się na newsletter.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności