Oto przepis na śniadanie, które nie pozostawia złudzeń – mamy wakacje! 😉
Po pierwsze, obfitość i różnorodność sezonowych owoców pozwala nam jeść śniadanie z tego przepisu często i nigdy się nim nie znudzić.
Po drugie, jest ciepło, czasami nawet gorąco, a to śniadanie jest kwintesencją zdrowego, sycącego, ale jednocześnie lekkiego i orzeźwiającego dania na dobry początek dnia.
Po trzecie, to śniadanie pod hasłem „zero gotowania!”, a każda Pani Domu, która na co dzień (nawet z radością!) przygotowuje posiłki dla swoich bliskich, rozumie dlaczego to takie ważne, by podczas urlopu minimalizować przebywanie w kuchni! 😉
Po czwarte, to jest śniadanie, które wyjdzie każdemu i w każdych okolicznościach – nawet dzieciakom pod namiotem!
SKŁADNIKI:
na 2-3 porcje
- 400g ulubionego wegańskiego jogurtu lub skyru (ja bardzo polecam waniliowy skyr Alpro)
- 2-3 garści ulubionego musli (może to być oczywiście gotowe musli o dobrym składzie, ja często kupuję musli lub granolę w Rossmanie i mieszam z ziarnem ekspandowanym)
- 1-2 banany
- 2 garści orzechów (idealnie, jeśli będą to orzechy podprażone wcześniej na suchej patelni, wtedy doskonale chrupią! 😉)
- 1 garść mieszanki pestek (tak samo jak w przypadku orzechów, podprażone chrupią lepiej 😉)
- 2-3 garści owoców sezonowych
PRZYGOTOWANIE, to…skomponowanie i wymieszanie w ulubiony sposób wszystkich składników. I gotowe! 😊
Jeśli poszukujecie letnich inspiracji na roślinne, domowe, proste dania idealne na upały, to przypominam Wam o moim ebooku WEGAŃSKIE LATO 2022, który możecie kupić TUTAJ lub za pomocą czerwonej zakładki SKLEP u góry strony.
Oto kilka zdjęć dań z ebooka – pozostawiam je tu dla zaostrzenia Waszego apetytu! 😉




Podobał Ci się ten wpis?
Kliknij aby dodać ocenę!
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Nikt jeszcze nie oceniał, wystaw pierwszą ocenę!
Bardzo mi przykro, że mój wpis się Tobie nie podobał!
Pomóż mi poprawić tą stronę!
Napisz mi co było nie tak