Wege gnocchi z pomidorami i kiełbasą.

0
(0)
Wege gnocchi z pomidorami i kiełbasą.

Drodzy, zamiast okraszać dzisiejszy przepis moją tradycyjną już na tym blogu gawędą, przypnę tu kilka zdjęć z naszej wędrówki. Myślę, że to pomoże Wam zrozumieć czemu poświęcamy na gotowanie najmniej czasu jak to tylko możliwe.

EasyVege.pl Suwalszczyzna EasyVege.pl Suwalszczyzna EasyVege.pl Suwalszczyzna EasyVege.pl Suwalszczyzna

Zachwyt naturą prowokuje długie wędrówki, a długie wędrówki wymagają sił fizycznych. Krótko mówiąc: jeść trzeba! 😊

Po tym jak raczyliśmy się przez cały dzień lokalnymi soczewiakami i cebulniaczkami, wieczorem przyszła pora na coś ciepłego i kojącego.  Szybko, sprawnie i całkiem smacznie ugotowaliśmy wege kolację z półproduktów przywiezionych z Warszawy.  

SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • paczka gotowych gnocchi
  • paczka węgierskich kiełbasek Dobrej Kalorii
  • puszka krojonych pomidorów
  • kilka łyżek oleju do smażenia
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Wege gnocchi z półproduktów

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kiełbaski kroimy na talarki. Na dość głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim kawałki kiełbasek. Warto podsmażyć je równomiernie z dwóch stron. Przyrumienione kawałki zdejmujemy z patelni.
  2. Na tłuszczu po kiełbaskach podsmażamy cebulę posiekaną na kawałki o ulubionej wielkości. Smażymy cebulę do zrumienienia i także zdejmujemy z patelni.
  3. Dolewamy nieco tłuszczu do patelni i podsmażamy gnocchi na złoto często mieszając, by nie przywierały do dna.
  4. Do złotych kluseczków dodajemy kiełbasę z cebulą, posiekany drobno czosnek i pomidory z puszki. Mieszamy całość, doprawiamy przyprawami i zagotowujemy wszystko razem pod przykryciem.
  5. Gotujemy potrawę na małym ogniu przez kilka minut. W tym czasie sos zgęstnieje, pomidory oblepią gnocchi i smaki przyjemnie się połączą.

Podajemy to danie gorące – zanim kominek zdąży się porządnie rozpalić, ta błyskawiczna kolacja już rozgrzeje brzuchy i dłonie!

Wege gnocchi z pomidorami i kiełbasą.

*To danie będzie odpowiednie dla wegan jeśli wybierzecie gnocchi o wegańskim składzie. Wtedy też będzie odpowiednie dla osób, które unikają laktozy. 

Podobał Ci się ten wpis?

Kliknij aby dodać ocenę!

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Nikt jeszcze nie oceniał, wystaw pierwszą ocenę!

Bardzo mi przykro, że mój wpis się Tobie nie podobał!

Pomóż mi poprawić tą stronę!

Napisz mi co było nie tak

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

Previous Story

Co jeść wiosną w lesie? ;)

Next Story

KUCHNIA TATARSKA U ALIKA – POLECAM!

NEWSLETTER

Jeśli chcesz otrzymywać ode mnie powiadomienia o nowych przepisach, zapisz się na newsletter.