KUKBUK to klasyka…
Każdy pasjonat gotowania z pewnością chociaż raz zatrzymał się przy tym wyjątkowym magazynie. Ja natomiast tak bardzo polubiłam albumy kulinarne KUKBUKa, że z radością oczekuję każdego kolejnego numeru i kupuję go najszybciej jak to możliwe. Napisałam o “albumie kulinarnym”, bo właśnie tak sama definiuję ten magazyn. Pięknie wydany na grubym papierze, estetycznie oprawiony, pełen zachwycających zdjęć, ciekawych przepisów i zajmujących artykułów. O każdej porze roku znajduję dla niego godne miejsce na kuchennym blacie lub na parapecie. I magia tej cyklicznie wydawanej książki kucharskiej polega według mnie na tym, że naprawdę trudno oprzeć się powracaniu do niej przez cały kwartał.
Z radością testuję więc KUKBUKowe przepisy w swojej kuchni. Te najlepsze chętnie polecę także Wam! 😉
Dziś prosty, sycący, wegański obiad, który przywodzi na myśl wspomnienia włoskich wakacji. Przepis naprawdę wart uwagi, zwłaszcza w takie dni, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.
To danie jednogarnkowe wymaga 10 minut przygotowywania, a później przez 1 godzinę gotuje się samo.
Moją jedyną modyfikacją była wymiana białej fasoli (o której mowa w przepisie) na fasolę pinto.
Zachęcam do wypróbowania tego pysznego przepisu z zimowego albumu KUKBUKa. Już niedługo wiosenny numer – to niechybny zwiastun wiosny! 😉
*Przepis jest odpowiedni dla wegan i dla osób, które unikają laktozy. Jeśli wymienimy makaron na bezglutenowy, to będzie także przepis odpowiedni dla osób, które unikają glutenu.
Podobał Ci się ten wpis?
Kliknij aby dodać ocenę!
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Nikt jeszcze nie oceniał, wystaw pierwszą ocenę!
Bardzo mi przykro, że mój wpis się Tobie nie podobał!
Pomóż mi poprawić tą stronę!
Napisz mi co było nie tak